Dan smo pričeli z jutranjimi aktivnostmi. Otroci so lahko izbrali med igranjem košarke in aerobiko. Večina taborečih si je izbrala aerobiko, kjer so se spotili in si poslali kri po žilah. Po jutranjih aktivnostih smo pojedli krepak zajtrk, saj smo vedeli da nas čaka še naporen dan.

Takoj po zajtrku nas je čakala orentacija. Na kontrolnih točkah so se otroci pomerili v logiki, sestavljanju čimdaljše verige iz oblek, morsejevi abecedi, iskanju predmetov, računanju in prelivanju. Na podlagi rezultatov s kontrolnih točk, uspešnosti opravlanja nalog in časa, ki so ga taboreči potrebovali za opravitev celotne orentacije bomo določili zmagovalca.

Po opravljeni orentaciji smo se odpravili v Premanturo, kjer smo kupili sladkarije in pijačo za bivak. Po počitku so se starejše vrste odpravile na otok Bodulaš. Mlajše vrste, 3.moška, 3. ženska in del 2. ženske pa so se odpravile na plažo Dvojni fjord, kjer so se v senci fizično in psihično pripravili za bivakiranje na naši plaži. Po vrnitvi s plaže nas je čakal še zadnji »pravi« obrok, nato pa smo si ogledali animirano risanko o kuščarju Rangu, kateremu je posodil glas Johnny Depp. Okoli pol enajste ure smo se z mlajšimi vrstami odpravili na našo plažo, kjer smo pogrnili plahte in spalne vreče. Nato se je pričelo sladkanje s sladkarijami in nočno čvekanje. Vreme nam je bilo ugodno, saj je bilo mogoče gledati zvezde in šteti utrinke. Okoli polnoči je večina otrok že zaspala, najvztrajnejši pa smo vztrajali do prve ure in se nato pogreznili v globok spanec, ki ga je prekinilo jutranje sonce. Nato smo se odpravili v tabor, kjer smo pozajtrkovali.

Starejši pa so uživali na otoku, kjer so spali pod milim nebom, se prav tako sladkali, pogovarjali; razlika je bila le to, da oni niso omagali tako hitro ampak so bedeli tudi do petih.

Druga 1787

Druga 1837

Druga 1812

Druga 1799

Druga 17741

Komentiraj