Najbolj pridni tekači so se danes zbudili že ob 5.00 pripravljeni na mali in veliki kamen tek. Po tekaškem zajtrku so se odpravili na štartno ciljno ravnino pod Premanturskim stolpom. Štartali so ob 5.30.  Najhitrejši na 2,5 km dolgi, krajši progi, so premagali razdaljo v 11-ih minutah. Veliki Kamen tek je potekal od Premanturskega stolpa do trdnjave na koncu Kamenjaka in nazaj, kar je znašalo 8,5 km, najhitrejši jo je pretekel v 37-ih minutah.  Na krajši preizkušnji je zmagal Luka Krušič, na daljši pa je slavil Nejc Ulaga. Vsi udeleženci so se po končanem teku odpravili na zasluženo kopanje na našo plažo.

V teh dnevih se otrok loteva že lažja utrujenost zato je večina ostala v taboru ali pa se odpravila na bližnje plaže. S tem niso nič zamujali saj je zadnje par dni vreme kar vetrovno.

Prva ženska in druga moška vrsta sta se pomerili v igri lukenj, v kateri je zmagala moška vrsta. Nato pa so se najboljši iz obeh vrst pomerili še z vodniki v odbojki. Zmagala je vodniška vrsta, kateri sta pomagala najmlajša pripadnika obeh vrst.

Prva moška se  je na Dvojnem fjord zabavala z gradnjo improviziranega  splava iz hlodov in vej, ki so jih našli na plaži. Neverjetno je, kaj se lahko vse napravi iz naplavin in kako iz povsem spontane ideje nastane celodnevni izziv, saj so se popoldne vrnili na isto plažo in splav še izpopolnili.

Po večerji so se v košarki pomerili ekipi dream team vseh taborečih in vodstva tabora. Po napetem in izenačenem začetku sta obe ekipi začeli kazati prve znake izčrpanosti. Takrat sta do izraza prišli izkušenost in umirjenost vodniške ekipe. Vodniki so naredili razliko dvajsetih točk in tekmo mirno pripeljali do konca in se oddolžili za poraz v vlečenju vrvi. Ne moremo prezreti bučne podpore vseh ostalih taborečih, ki so podpirali obe ekipi.

Jutri se prvi dve ženski in moški vrsti odpravita na bivakiranje, na otok Bodulaš. Najmlajši pa bodo prespali na Naši plaži.

O jutrišnjem dogajanju vas bomo obvestili v sredo v obsežnejšem blogu, saj ga jutri ne bomo utegnili napisati. Prav tako se lahko veselite dvajsete ure v sredo saj je ponovno na urniku telefoniada.

DSC_2011 DSC_2020 DSC_2022 DSC_2025 DSC_2110 DSC_2119 DSC_2135 DSC_2218 DSC_2227 DSC_2241 DSC_2243 DSC_2254 DSC_2267 DSC_2269 DSC_2274 DSC_2276 DSC_2277

En odgovor »

  1. Marjeta pravi:

    Bravo vsi! Letos ste zelooo pridni – s teksti in slikami, le tako naprej.

    Vsem lep pozdrav
    Marjeta

  2. Darja G. pravi:

    Tudi jaz sem vesela vseh tekstov in fotografij.Kar je res,je res-ni vam dolčas.Hvala vsem,ki poročate o premanturskih dogodivščinah.Pozdrav,Darja /Emina mama

Komentiraj