Prvi petek v predragi Premanturi je bil zelo aktiven. 1., 2. moška in tudi 1.,2. ženska so se zjutraj odpravili na pohod na Kamenjak. Pot je sicer dolga vendar ob dobri družbi tudi najdaljši pohod hitro mine. Tako kot vedno so otroci na Kamenjaku pokazali pogum in se pognali iz pečin v morje. Najvišja skakalnica je merila 11m, kar pa seveda ni ustavilo naših taborečih. Otroci so vragolije na pečinah zganjali do 12ih, po tem pa smo se umaknili v prijetno hladno senčko Safarija, kjer pa nas je že čakal taborovodja Sašo z malico. Počivali smo do treh in se s tem izognili največji vročini, takoj po tem pa smo vrgli pot pod noge in se odpravili proti plaži z mivko in prelepo vodo. Tam smo se družili, sončili in igrali petelinje boje, za konec pa so fantje stunkali punce. Po celem dnevu zabave smo se prijetno utrujeni vrnili v tabor. Za naše najmlajše pa je dan potekal nekoliko drugače. 3. ženska in moška skupina sta se popoldan namesto na Kamenjak odpravili na bližjo plažo prav tako z mivko. Otroci so se v vodi do kolen podajali z žogico, nekateri pa so se odločili za drugačen pristop do zabave in nabirali školjke v vodi. Po končanem dnevu smo se v tabor odpravili po prijetni, na novo zgrajeni kolesarski progi, kjer smo se ostalim skupinam pridružili na večerji.

Kot že veste je trenutno aktualna Premanturiada. Ker smo z disciplinami na polovici smo se odločili, da vas obvestimo še o trenutnem stanju. Vse skupine so se odlično odrezale vendar so trenutno na prvem mestu Driskači z 20 točkami. Malo slabše vendar ne tako slabo pa so se odrezali Galebi kremenčki s 4 točkami.

Toda Premanturiade še ni konec, čakajo nas še 3 discipline – Troboj, pospravljanje šotorov in Orientacija. Stiskajte pesti za naše tekmovalce, mi pa vas bomo obveščali naprej 🙂

Komentiraj